ΥΠΕΣ:Τελικά αποτελέσματα Δήμου Παιονίας.

ΥΠΕΣ:Τελικά αποτελέσματα Δήμου Παιονίας.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ.

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Δήλωση υπέρ της Μ. Παλάνη.


Δήλωση ευαρέσκειας για το έργο και την προσφορά της υποψήφιας, με το συνδυασμό «Παιονία της Προόδου» του Κ. Σιωνίδη, δημοτικής συμβούλου  κ. Μαρίας Παλάνη.
Άτομα στην τοπική αυτοδιοίκηση, που με επιμονή, υπομονή, εργατικότητα και με αθόρυβο τρόπο παράγουν έργο, δυστυχώς δε θα βρεις πολλά. Ένα τέτοιο άτομο της προσφοράς είναι η Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας κ. Μαρία Παλάνη.
Η κ.Παλάνη με συστηματική δουλειά και αδιάκοπη προσπάθεια μετέτρεψε στη Γουμένισσα, σε μόλις 16 μήνες θητείας ως Αντιδήμαρχος, σε πραγματικό στολίδι το πολιτιστικό κέντρο, το δημοτικό κατάστημα, τα αποδυτήρια του γηπέδου, το κλειστό γυμναστήριο του Λυκείου-Γυμνασίου, το γραφείο γεωργικής ανάπτυξης, το γραφείο συγκοινωνιών, τον παιδικό σταθμό κ.ά.
Παράλληλα, με συνεχείς παρεμβάσεις
σε όλα τα σχολικά κτίρια, όπως το Α΄και Β΄ δημοτικό Σχολείο, το Α΄και Β΄ Νηπιαγωγείο, το Γυμνάσιο, το Λύκειο, το Νηπιαγωγείο Γρίβας, παλαιό Σχολείο Γερακώνας, κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά, τόσο την εξωτερική εμφάνισή τους, όσο και την εσωτερική λειτουργικότητά τους.
Προχωράει άμεσα στην αντικατάσταση των κουφωμάτων του Β΄δημοτικού Σχολείου και του Α΄ Νηπιαγωγείου, στην τοποθέτηση λαμινέιτ στο πάτωμα του Α΄ Νηπιαγωγείου, στην επισκευή της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου Λυκείου-Γυμνασίου, στη διαμόρφωση νέας αίθουσας στο Β΄ δημοτικό Σχολείο, στην αντικατάσταση των καθισμάτων του πολιτιστικού κέντρου, στην αλλαγή του αγωγού ύδρευσης αμιάντου μπροστά από τη Μητρόπολη κ.ά.
Προωθεί την αποπεράτωση τμήματος του περιφερειακού δρόμου που οδηγεί από την Πυροσβεστική στο Λύκειο, το οποίο θα χρησιμεύσει και ως «πίστα» πραγματοποίησης εξετάσεων δικύκλων του γραφείου συγκοινωνιών, απαραίτητη προϋπόθεση παραμονής του στη Γουμένισσα.
Σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ι.Τόδα δημιουργήθηκε και λειτουργεί παράρτημα του Ωδείου Παιονίας στη Γουμένισσα, με τμήματα φιλαρμονικής, πιάνου, αρμόνιου, κιθάρας, ζωγραφικής κ.ά.
Ως Αντιδήμαρχος «κοινωνικής πολιτικής» δημιούργησε το κοινωνικό παντοπωλείο, το δίκτυο εθελοντών γιατρών για δωρεάν εξετάσεις σε ανασφάλιστους, την τράπεζα αίματος του Δήμου Παιονίας, συνεχίζει τη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου, μοιράζει καθημερινά συσσίτιο σε άπορους συμπολίτες μας κ.ά.
Η συμβολή της στην οργάνωση διαφόρων πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως των εκδηλώσεων στα πλαίσια των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Γουμένισσας, διαφόρων Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, των Θεοτοκείων κ.ά. είναι πάντα καθοριστική.  
Μετά από μεγάλες προσπάθειες κατάφερε να «ξεμπλοκάρει» το έργο του βιολογικού καθαρισμού της Γουμένισσας, ενός έργου ζωτικής σημασίας και συνολικού κόστους πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ. Με επιμονή της             κ.Παλάνη, βρέθηκαν όλοι οι ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων που έχει σχεδιαστεί να γίνει το έργο, οι οποίοι σύντομα θα αποζημιωθούν για την έκταση γης που παραχώρησαν. Καθώς όλες οι απαραίτητες μελέτες έχουν διεκπεραιωθεί, ξεκινάει το έργο άμεσα.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αντιδημάρχου κ.Παλάνη, του Δημάρχου Α.Λαπόρδα, του πατέρα Χριστόδουλου εκ μέρους της Μητρόπολης και την απόφαση έγκρισης του δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, εκπονείται ερευνητικό πρόγραμμα από το ΑΠΘ για την αποκατάσταση και ανάδειξη του παλαιού Διδακτηρίου της Γουμένισσας. 
Μετά από παρεμβάσεις της κ.Παλάνη προς τη ΔΕΥΑ Παιονίας, εκπονείται μελέτη αντικατάστασης σωληνώσεων αμιάντου του κεντρικού αγωγού της Γουμένισσας, από τις πηγές της Γρίβας,  μήκους 8,5 χιλιομέτρων.
Τέτοιους εργατικούς ανθρώπους, όπως είναι η κ.Παλάνη, χρειαζόμαστε στο Δήμο μας, που νοιάζονται πραγματικά για την καθημερινότητα των πολιτών, τον τόπο και το μέλλον των παιδιών μας.
Συνδημότες Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας

Υ.Σ. Η ταπεινότητα και το ήθος της κ. Παλάνη δεν θα επέτρεπε να προβληθούν όλα αυτά τα έργα και πολλά άλλα που σκοπίμως παραλείψαμε. Θεωρήσαμε όμως πως είναι καθήκον μας να τα προβάλλουμε εμείς, μιας και τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, για να ενημερωθούν όλοι οι συντοπίτες μας και να πάψουν κάποιοι «μηδενιστές» συνυποψήφιοι να διαδίδουν αναλήθειες.
Ας μας γράψουν καλύτερα και «αυτοί» τι έκαναν στη θέση που κατείχαν ή τι σκοπεύουν να κάνουν την επόμενη πενταετία για να τους κρίνουμε στη συνέχεια όλους στην κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου