ΥΠΕΣ:Τελικά αποτελέσματα Δήμου Παιονίας.

ΥΠΕΣ:Τελικά αποτελέσματα Δήμου Παιονίας.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ.

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

«Γαλάζιοι» υποψήφιοι και Παιονία.

gountenoudis-sionidis-symeonidouΕξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δεδομένα που διαγράφονται στο χώρο της ΝΔ όσον αφορά και τον Δήμο Παιονίας, ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Μαίου.
Όπως σ` αυτόν του Κιλκίς, έτσι και στον δεύτερο σε μέγεθος δήμο του νομού μας, εμφανίζονται γι` άλλη μια φορά υποψηφιότητες πέραν της μιας απ` τον «γαλάζιο» χώρο, προϊδεάζοντας έτσι για μια ακόμα σκληρή «ενδοπαραταξιακή» κόντρα, ανάλογη αυτής που ζήσαμε στις προηγούμενες εκλογές, μεταξύ Αθανασίου Λαπόρδα και Αθανασίας Λιάρτση.
Μόνο που αυτή τη φορά οι δυο …συνονόματοι μονομάχοι του 2010, θ` απουσιάζουν απ` τη συγκεκριμένη «αρένα»!
Ο πρώτος, σίγουρα. Το ανακοίνωσε με τον πιο επίσημο τρόπο λίγο πριν τις γιορτές, επιβεβαιώνοντας τις υπάρχουσες φήμες, που ήθελαν ακόμα και μυστικά γκάλοπ να δείχνουν ήττα του σημερινού δημάρχου σε περίπτωση που δοκίμαζε νέα κάθοδο. Όσο για την δεύτερη, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη μέχρι τώρα ότι προτίθεται να επαναλάβει το προ τετραετίας εγχείρημά της. Ίσως η απογοήτευση, ίσως προσωπικοί λόγοι,…ποιος ξέρει!
Ο νυν δήμαρχος Λαπόρδας δεν θα υπάρχει στις εκλογές του Μαίου, θα είναι εκεί όμως ο νυν αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Γκουντενούδης. Ο οποίος αποφάσισε να μετακομίσει απ` την περιφερειακή στην τοπική Αυτοδιοίκηση, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι είδε σαν «σκαλοπάτι» την εκλογή του, μετά την τελευταίας στιγμής επιλογή του απ` τον Παν. Ψωμιάδη το 2010.
Ακριβώς, η σχέση του με τον «του ματς», Ψωμιάδη, που συνεχίστηκε απρόσκοπτη και μετά την αλλαγή βάρδιας στη κορυφή της Περιφέρειας, είναι ίσως και το …αδύνατο σημείο του κ. Γκουντενούδη. Καθότι πλέον ο «Ζορό» της πολιτικής ζωής δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Αντ. Σαμαρά και την ΝΔ. Λέτε, λοιπόν, αυτό το γεγονός να δυσκολέψει την στήριξή του απ` το κυβερνών κόμμα;
Κι επιπλέον: Μήπως μια τέτοια εκτίμηση άνοιξε και την όρεξη της πρώην δημάρχου Αξιούπολης, Σόνιας Συμεωνίδου, να δηλώνει ότι θα τολμήσει κάτι που υπό άλλες συνθήκες θα φάνταζε από απίθανο ως αδιανόητο, να διεκδικήσει δηλαδή το δημαρχιακό αξίωμα Παιονίας;
Απ` ότι φάνηκε, η κ. Συμεωνίδου δεν υπέστειλε τις φιλοδοξίες της, παρά μόνο…ξαπόστασε για τέσσερα χρόνια και ξανά προς τη δόξα τώρα τραβά! Πάρει – δεν πάρει χρίσμα (ή στήριξη, για να το πούμε κομψότερα).
Στη γαλάζια γκάμα υποψηφιοτήτων θα συμμετέχει κι ο Κώστας Σιωνίδης, ο οποίος έλαβε με κάθε επισημότητα το δαχτυλίδι της διαδοχής απ` τον απερχόμενο δήμαρχο. Το θέμα όμως είναι αν θα κληρονομήσει και όλα τα στελέχη της παράταξης και πολύ περισσότερο τους ψηφοφόρους της. Κάτι που ασφαλώς είναι αδύνατο, καθότι «η ψήφος ως γένους θηλυκού είναι εν γένει άστατος», όπως έλεγε ο Γ. Τζανετάκος (τον ίδιο μπορεί να τον ξεχάσαμε, τη ρήση του όχι!).
Βέβαια, ο κ. Σιωνίδης μπορεί να πάρει περισσότερες ψήφους, απ` τον προκάτοχό του στην ηγεσία του συνδυασμού. Αυτό όμως αποδεικνύεται μονάχα στην κάλπη. Εκεί, δηλαδή, που θα δοκιμαστούν όλες οι (ουκ ολίγες) γαλάζιες υποψηφιότητες του Δήμου Παιονίας. Όπως, βεβαίως – βεβαίως, κι οι κόκκινες, οι πράσινες και όποιου άλλου χρώματος υπάρξουν…
Γιάννης Καραγιαννίδης
Πηγή: http://www.kilkis24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου