ΥΠΕΣ:Τελικά αποτελέσματα Δήμου Παιονίας.

ΥΠΕΣ:Τελικά αποτελέσματα Δήμου Παιονίας.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ.

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Απόρριψη υποψηφίων της Α.Ρ.Σ.Υ.

Μια απρόοπτη εξέλιξη σημειώθηκε στο προεκλογικό σκηνικό του Δήμου Παιονίας, με την απόρριψη απ` το Πρωτοδικείο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στις δημοτικές ενότητες Πολυκάστρου και Γουμένισσας του συνδυασμού ΑΡΣΥ Παιονίας μ` επικεφαλής τον Στ. Τσιόνκη.
Με το σκεπτικό ότι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν μικρότερος απ` τα επιτρεπόμενα, απορρίφθηκαν οι υποψηφιότητες 8 ατόμων στη ΔΕ Πολυκάστρου (έπρεπε να κατατεθούν 11 ονόματα) και τεσσάρων ατόμων στη ΔΕ Γουμένισσας (έπρεπε να κατατεθούν 6 ονόματα).
Η απόφαση προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες του κ. Τσιόνκη και των μελών της ΑΡΣΥ, καθότι στην ανάλογη περίπτωση των προηγούμενων δημοτικών εκλογών είχαν εγκριθεί οι υποψηφιότητες ακόμα κι όταν ήταν μικρότερες σε αριθμό απ` ότι αυτή τη φορά.
Μιλώντας σήμερα Τετάρτη στο Ράδιο Επιλογές, ο κ. Τσιόνκης έκανε λόγο για «κατά το δοκούν ερμηνεία του καλλικρατικού νόμου», τονίζοντας ότι η απόφαση πεισμώνει και δυναμώνει τον συνδυασμό ενόψει των εκλογών της 18ης Μαίου.
Το πρακτικό αποτέλεσμα της απόφασης είναι να κατέβει η ΑΡΣΥ χωρίς υποψήφιους δημ. συμβούλους στις ΔΕ Πολυκάστρου και Γουμένισσας, όπου όμως οι ψηφοφόροι θα μπορούν να «σταυρώσουν» υποψηφίους του συνδυασμού από άλλες ΔΕ, καθώς και να ψηφίζουν κανονικά  υποψήφιους τοπικούς συμβούλους.
Μετά την εξέλιξη αυτή, συνήλθε χθες Τρίτη έκτακτη συνέλευση των μελών της ΑΡΣΥ, η οποία αποφάσισε να συνεχίσει με μεγαλύτερο ζήλο τον προεκλογικό αγώνα, καλώντας τους δημότες σε μια αντιμνημονιακή συστάτευση γύρω απ` τον συνδυασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου