ΥΠΕΣ:Τελικά αποτελέσματα Δήμου Παιονίας.

ΥΠΕΣ:Τελικά αποτελέσματα Δήμου Παιονίας.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ.

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Ο K.Σιωνίδης στον Ευρωπό.

Με μια ζεστή και μεστή ομιλία ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας κ. Κώστας Σιωνίδης καθήλωσε τους κατοίκους του Ευρωπού. Η ξεκάθαρη προγραμματική του δέσμευση και η βαθιά γνώση των θεμάτων του χωριού, έμεινε αποτυπωμένη στους  Ευρωπιώτες  που τίμησαν με την αθρόα συμμετοχή τους την συγκέντρωση τη Τρίτη 13.5.2014.
Ξεχωριστή εντύπωση δημιούργησε η  αναφορά του επικεφαλής της Παιονίας της Προόδου στο ισοζύγιο περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από τα απορρίμματα: «Όταν αναλάβαμε το 2011 ο Δήμος λειτουργούσε με τέσσερεις ΧΑΔΑ ( Σκουπιδότοπους), σήμερα όχι μόνο δεν θάβουμε σκουπίδια στην Παιονία αλλά μεταμορφώνουμε αυτές τις πηγές μόλυνσης, σε περιοχές φυσικού κάλους. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί   οι εργασίες στην Αξιούπολη   στο Πολύκαστρο και στη Γουμένισσα. Ο  ανάδοχος δουλεύει τώρα στο Ευρωπό. 

Το έργο περιλαμβάνει καθαρισμό και 4 επιστρώσεις με   διαφορετικά χώματα. Το συνολικό ύψος της επιχωμάτωσης είναι 1 μέτρο και 60 εκατοστά.  Στη συνέχεια με δένδρα που έχουμε εξασφαλίσει από το δασαρχείο  θα προχωρήσουμε σε δενδροφύτευση. Στη δενδροφύτευση θα επιδιώξουμε την εθελοντική συμμετοχή των μαθητών και των νέων.  Είναι  συμβολικό, εκεί που εμείς πετάγαμε σκουπίδια, τα παιδιά μας  να   φυτέψουν δένδρα. Η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ ήταν το πρώτο βήμα. Προχωράμε σε  κομποστοποίηση  οργανικών απορριμμάτων,  ενισχύουμε   την ανακύκλωση  και  στοχεύουμε στην κατασκευή  Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.  Με αυτά κυρίες και κύριοι, αλλάζουμε οριστικά το ισοζύγιο περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από τα απορρίμματα στη Παιονία.
Επίσης αίσθηση προκάλεσε η προγραμματική πρόταση για την αξιοποίηση του αρχαιολογικού  κεφαλαίου της περιοχής: «Ένα κομμάτι από το αύριο που οραματίζομαι και περνάει από τον Ευρωπό  έχει να κάνει με την αξιοποίηση του αρχαιολογικού κεφαλαίου που είναι κρυμμένο σε αυτή τη γη. Οι στόχοι μας είναι τρείς: Επιδιώκουμε  να πετύχουμε τη  μόνιμη λειτουργία   του αρχαιολογικού χώρου,    που θα συμβάλλει στη προσέλκυση επισκεπτών στη Παιονία.  Στοχεύουμε    να   διεκδικήσουμε τη συνέχιση των ανασκαφών   που σταμάτησαν   περίπου    το   1990.     Ξέρεται ότι η  αρχαιολογική υπηρεσία  έχει χαρακτηρίσει  και δεσμεύσει πολλές   περιοχές μέσα και γύρω  από  τον  οικισμό.   Τέλος υπάρχει στο  Ευρωπό ένα ημιτελές συνεδριακό κέντρο.  Όταν ολοκληρωθεί, όμοιο του δεν θα υπάρχει σε κανένα από τους γειτονικούς νομούς, έχω δει τις μακέτες και το λέω αυτό. Με  την κατασκευή του, το  Δίον, η Βεργίνα, η  Πέλλα και ο  Ευρωπός μπορούν να αποκτήσουν συνεδριακό σημείο αναφοράς. Θα διεκδικήσουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο πολιτισμού την ένταξη του στο ΣΕΣ 2014 – 2020.
Ο κ. Σιωνίδης έδειξε στους κατοίκους του  Ευρωπού το δρόμο της συνεννόησης και της προγραμματισμένης δράσης που έχει σχεδιάσει με τους συνεργάτες του. Έμεινε μακριά από ανέφικτες υποσχέσεις και λαϊκίστικα τερτίπια και κέρδισε.
Μετά το τέλος της ομιλίας, κάτοικος που τον πλησίασε να τον συγχαρεί, τον εξέπληξε ευχάριστα λέγοντας του: «Ξέρεις τι μας έκανες σήμερα… ; Είσαι μονόδρομος για εμάς… !»
Δελτίο τύπου από «Παιονία της Προόδου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου