ΥΠΕΣ:Τελικά αποτελέσματα Δήμου Παιονίας.

ΥΠΕΣ:Τελικά αποτελέσματα Δήμου Παιονίας.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ.

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Ομιλία Κ. Σιωνίδη σ`ετεροδημότες.

Σε μία θερμή συγκέντρωση στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου Γουμενισσιωτών Θεσσαλονίκης το απόγευμα του Σαββάτου 3.5.2014 ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας κ. Κώστας Σιωνίδης παρουσίασε τις αρχές του προγράμματος του στους ετεροδημότες της Παιονίας και έστειλε μήνυμα νίκης της «Παιονίας της Προόδου» για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η ομιλία
Αγαπητοί συντοπίτες, φίλες και φίλοι,
Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα να σας μιλώ ως υποψήφιος δήμαρχος της Παιονίας, αυτού του όμορφου και … λίγο ξεχασμένου τόπου μας! Δεν έχουν περάσει ούτε τέσσερα καλά-καλά χρόνια που οι συμπολίτες μας στο Πολύκαστρο, στην Αξιούπολη, στην Γουμένισσα, στον Ευρωπό, στα Λιβάδια, στον Άγιο Πέτρο, στην Κάρπη, στο Σκρά, τη Καστανερή, έχουμε εδώ κάποιους από τους Ευζώνους. Το χωριό μου!!
Σας έλεγα, ότι δεν πέρασαν ούτε τέσσερα χρόνια που όλες αυτές οι ιδιαίτερες πατρίδες έγιναν Παιονία. Και παρότι ο Καλλικράτης είχε –και έχει- πολλά προβλήματα, πρέπει να σας πω ότι σήμερα αυτός ο νέος Δήμος μας δίνει περισσότερη δύναμη απ’ όση πριν, μας βοήθησε πολύ να αντιμετωπίσουμε και την κρίση, …..την οικονομική κρίση που παρολίγο να γονατίσει τη χώρα και να οδηγήσει και τους δήμους σε χρεωκοπία.
Το γεγονός και μόνο ότι είμαστε σήμερα εδώ, ότι μπορούμε να σχεδιάζουμε την επόμενη πενταετία, είναι ένα μικρό κατόρθωμα, σας διαβεβαιώνω. Αν με ρωτούσατε στα τέλη του 2010 να σας απαντήσω ως λογιστής ποιές θα ήταν οι πιθανότητες να τα καταφέρουμε θα σας έλεγα δυσάρεστα πράγματα.
Βρήκα 5.550 ευρώ ταμείο και 11.000.000 χρέη! Έχω ακόμα στο νου μου τους αριθμούς όλων των προηγούμενων δήμων… ακόμα θυμάμαι τις προσθέσεις και τους υπολογισμούς που έκανα, ξανά και ξανά, πιστεύοντας ότι κάνω λάθος, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια ελλείμματα, ότι, δεν μπορεί, τουλάχιστον τα τιμολόγιά τους θα είχαν προβλέψει πως να τα πληρώσουν!
Θα μπορούσα να σας μιλάω ώρες γι αυτά αλλά δεν είμαστε σήμερα, εδώ, μαζί, για να ευλογήσουμε τα γένια μας! Ναι, ως αντιδήμαρχος Οικονομικών
στη διοίκηση του Θανάση του Λαπόρδα, μπορώ να πω ότι όχι απλώς νοικοκυρέψαμε το Δήμο αλλά βάλαμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος που στέκομαι εδώ μπροστά σας. Το καλύτερο μέλλον της Παιονίας, το καλύτερο μέλλον των δημοτών της Παιονίας!
Επιτρέψτε μου να σας δώσω μια σύντομη εικόνα αυτού του μέλλοντος όπως το ονειρεύομαι, όπως το σχεδιάζουμε ήδη μαζί με τους συνεργάτες μου στην Παιονία της Προόδου. Και επειδή, ξέρετε, δεν είμαι συνηθισμένος στα εύκολα λόγια και τις υποσχέσεις, θέλω να τα βάλουμε σε μια σειρά και να τα δώσουμε έτσι και πιο εύκολα και πιο κατανοητά σε όλους τους συνδημότες μας, όπου κι αν ζουν για να τα σκέφτονται, για να τα συζητάνε αλλά και για να συνεργαστούν όπως μπορούν στην υλοποίησή τους!
Νούμερο Ένα!
Η Παιονία της Γεύσης! Το λέω εδώ και χρόνια, το λέω από την πρώτη μέρα που ανέλαβα να οδηγήσω αυτόν τον συνδυασμό στις εκλογές, ότι η Παιονία είναι ένα καλάθι από εκλεκτά προϊόντα που γίνονται με μεράκι. Η Παιονία είναι Γεύση! Το πρόγραμμα μας αρχίζει και τελειώνει με την αγροτική ανάπτυξη. Υποδομές απ’τη μια και προβολή απ’την άλλη. Θέλω μέσα στα τρία επόμενα χρόνια η Παιονία να γίνει πανελλήνια γνωστή για τα εξαιρετικά της  κρασιά, τα κάστανα, τα ρόδια, τα λαχανικά, τις πατάτες, τα τυριά της… για όλα τα αγροτικά της προϊόντα, φρέσκα και τυποποιημένα.Θέλω να βάλουμε μια στάμπα ποιότητας σε κάθε προϊόν της γης μας και αυτή η στάμπα, «το Καλάθι της Παιονίας», να γίνει ονομαστή και σεβαστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό…
Και μπορεί να γίνει, φίλες και φίλοι, όταν ο αγρότης έχει το νερό που χρειάζεται, έχει τους δρόμους που χρειάζεται, έχει την επιμόρφωση και την ενημέρωση που χρειάζεται, έχει την επικοινωνία και την προβολή που χρειάζεται! Αυτή θα είναι η κύρια αποστολή του Δήμου.
Στα πρώτα τρία χρόνια της επόμενης πενταετίας θα εκσυγχρονίσουμε όλο το δίκτυο άρδευσης και οδοποιίας που χρειάζονται οι αγρότες μας. Θα διαχειριστούμε το νερό, τις πλούσιες πηγές μας, για να ενθαρρύνουμε ακόμα μεγαλύτερη γεωργική παραγωγή, ακόμα πιο ποιοτικά προϊόντα.
Στους πρώτους 6 μήνες θα χαράξουμε το πρόγραμμα επικοινωνίας όπου έχουν κεντρική θέση, οι εκδηλώσεις για το Καλάθι της Παιονίας και η αντίστοιχη ιστοσελίδα για τη διεθνή προβολή των προϊόντων μας. Θέλω στο σημείο αυτό να δώσω έμφαση στη συνεργασία με τους δημότες, τους αγρότες και τους επιχειρηματίες που επεξεργάζονται και τυποποιούν τα αγροτικά μας προϊόντα. Μέχρι τον επόμενο Μάιο θα έχουμε ολοκληρώσει τον κύκλο των διαβουλεύσεων και θα ξεκινήσουμε συνεργιστικά μια κοινή προσπάθεια.
Αυτό είναι το μέλλον, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί μου συντοπίτες! Δήμος και δημότες μαζί!
Θα ήθελα επομένως να το σκέφτεστε από τώρα, να ετοιμάζετε τις προτάσεις σας, να είστε έτοιμοι να συμβάλετε στη διάδοση της φήμης της Παιονίας. Είναι υπόθεση όλων μας, είναι υπόθεση και δική σας γιατί εσείς είστε οι πρεσβευτές της Παιονίας όπου και να ζείτε, είστε οι πρεσβευτές του τόπου μας όπου και να βρεθείτε, με ότι κι αν ασχολείστε!Είμαι πεισμένος ότι θα πετύχουμε. Σε τέτοιου είδους προσπάθειες χρειάζεται μεγάλη συναίνεση και πνεύμα συνεργασίας και νομίζω ότι το έχουμε όλοι.
Να σας πω μάλιστα και κάτι που με ενόχλησε στην αρχή, με θύμωσε σχεδόν αλλά τώρα το βλέπω θετικά. Αφότου εισηγήθηκα το Καλάθι της Παιονίας και το δημοσίευσε ο Τύπος, άκουσα τον κ. Γκουντενούδη, τον συνυποψήφιό μου για το Δήμο, να το υιοθετεί και να το παρουσιάζει ως δικό του πρόγραμμα, σχεδόν αυτούσιο. Τι μας δείχνει αυτό; Mίμηση και φτώχεια επιχειρημάτων , θα έλεγε κανείς! Εγώ πάντως κρατάω την αποδοχή και την συμφωνία στο πρόγραμμα!
Και έτσι όπως εξέθεσε εαυτόν ο κύριος Γκουντενούδης , τώρα δεν μπορεί να κάνει πίσω! Ως δημοτικός σύμβουλος θα το υποστηρίξει! Κι αυτό είναι καλό για την Παιονία!Με την ευκαιρία να σας πω ότι δυστυχώς κάποιοι από τους ανταγωνιστές μας στη διεκδίκηση του Δήμου παρουσιάζουν μια άγνοια για τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου μας. Δεν είναι αδικαιολόγητο αφού απουσίαζαν, αφού ασχολούνταν με τις δουλειές και τις καριέρες τους στα κρίσιμα χρόνια που πέρασαν. Αυτό που είναι αδικαιολόγητο είναι να μη γνωρίζουν τα στοιχειώδη –αν, για παράδειγμα, ο δρόμος Γρίβας-Καστανερής είναι επαρχιακό ή δημοτικό δίκτυο, ή αν το σχολείο της Φιλυριάς έχει γκρεμιστεί ή όχι! Και αυτό που είναι απαράδεκτο, κατά την προσωπική μου γνώμη, είναι να προσεγγίζουν τα θέματα του Δήμου με την παλιά νοοτροπία, την παλαιοκομματική –αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία που μας οδήγησε και ως χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής!
Υποσχέσεις, δημόσιες σχέσεις και παχιά λόγια! Ουσία μηδέν! Γι αυτήν τη νοοτροπία μιλάω!
Θα σας δώσω ένα δείγμα που αφορά πρώτα απ’όλα τους αγρότες μας, το πρώτο και σπουδαιότερο θέμα σήμερα. Στον Ευρωπό  και στο Πολύπετρο   έχει γίνει αναδασμός.
 Έ, λοιπόν, δεν θα το πιστέψετε, εδώ και τόσα χρόνια, δεν έχουν γίνει τα παράλληλα έργα του αναδασμού, δεν έγιναν ούτε οι δρόμοι, για να καταλάβετε, να πάει ο γεωργός στο χωράφι του!   Που ήταν η ο αντιπεριφερειάρχης εκεί που είναι η ουσία των πραγμάτων, όχι στις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια, αλλά εκεί που κολλάει η ρόδα στη λάσπη, εκεί που βγαίνει το καθημερινό ψωμί;
Mιλάει για τα κάστανα… άλλη μια απίστευτη σχεδόν αντιγραφή των εισηγήσεων μου!! Θα σας το δείξω αυτό, είναι εντυπωσιακό! Αυτό είναι το CD που μοίρασα στους δημοσιογράφους το Φεβρουάριο! Κάστανα! Έ, με τι φαντάζεστε ότι ξεκίνησε την πρώτη του ομιλία ο κύριος Γκουντενούδης; Mε τα κάστανα!! Δεν πειράζει, καλό είναι να συμφωνούμε, αλλά ακόμα καλύτερο είναι να ξέρουμε τι λέμε και τι κάνουμε! Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει καν πιστοποιημένη ομάδα παραγωγών. Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από λίγους παραγωγούς στη Γρίβα  που πρέπει να συνεχιστεί , να μεγαλώσει και να αποκτήσει νομική υπόσταση. Αυτές τις πρωτοβουλίες θα αναλάβουμε.
 Θέλει δουλειά, φίλοι και φίλες, δουλειά και όχι θεωρία και ύφος πολλών καρδιναλίων!
Αυτή θα είναι η στρατηγική μας ως διοίκηση του Δήμου, με την εμπιστοσύνη σας και με τη συνεργασία όλων των δημοτών θα πετύχουμε και στην αγροτική ανάπτυξη. Σας το εγγυώμαι!
Νούμερο Δύο! Τουρισμός!
Σας μίλησα για το σύμφωνο συνεργασίας με τις τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής αγροτικών προϊόντων. Τώρα θέλω να σκεφτείτε ότι σε μια περιοχή όπως η Παιονία, τα τοπικά προϊόντα και ο τουρισμός πάνε χέρι-χέρι. Στο στρατηγικό σχέδιο επικοινωνίας της περιοχής ανήκουν και οι θεματικές μορφές τουρισμού που μπορεί αξιόπιστα και αποδοτικά να στηρίξει ο τόπος. Σας τις αναφέρω επιγραμματικά: φυσιολατρικός-περιηγητικός τουρισμός, αγροτοτουρισμός και οινικός τουρισμός, προσκυνηματικές επισκέψεις, και αθλητικός τουρισμός.
 Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας αλλά μην ξεχνάτε ότι έχουμε και το Πάικο, την παραδοσιακή Καστανερή και Γουμένισσα, τη γαλάζια λίμνη του Σκρα, τα δυο ποτάμια στη Γουμένισσα, τις πέντε βρύσες στα Λιβάδια, τον Άγιο Παντελεήμονα στο Μικρόδασος τη Λίμνη Μεταλλείων της Αξιούπολης… και μιας και είπα Μεταλλεία, επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω κάτι θεμελιώδες. Δεν μπορείς να στοχεύεις στην αγροτική και την τουριστική ανάπτυξη, να επικοινωνείς τις αξίες του αμόλυντου φυσικού περιβάλλοντος, της υγείας, της χαλάρωσης, της ποιότητας των τροφίμων που εξάγεις και να έχεις εξορύξεις και επεξεργασίες μεταλλευμάτων! Είναι αδιανόητο! Όχι μονάχα λόγω οικολογικής ευαισθησίας αλλά κυρίως λόγω του κινδύνου να μειώσεις, να καταστρέψεις, θα έλεγα, τις πηγές του εισοδήματός σου. Για την Παιονία τα μεταλλεία είναι οικονομική ανοησία και γι αυτό δεν μπαίνουν καν σε συζήτηση.
Νούμερο Τρία! Ποιότητα Ζωής!
Πως να κάνεις ποιοτικά προϊόντα και πως να φιλοξενήσεις σωστά τους επισκέπτες σου όταν η κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον υποφέρει; Για μας όλα αυτά είναι αλληλένδετα, είναι μια ενιαία πολιτική που ξεκινάει από την καθημερινότητα του δημότη και καταλήγει στην εικόνα της Παιονίας προς τα έξω. Έχω πει σε όλους τους τόνους ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα των τελευταίων χρόνων ήταν πως κρατήσαμε το δήμο σε λειτουργία και την κοινωνία μας προστατευμένη από τις κακοτοπιές. Με το μισό σχεδόν του προϋπολογισμού των προηγούμενων διοικήσεων, ξεπληρώσαμε τα χρέη, αξιοποιήσαμε τις υπηρεσίες μας και δεν έλλειψε τίποτα από τα σχολεία μας, από τα ΚΑΠΗ και από τις άλλες δομές κοινωνικής υποστήριξης. Η Παιονία λειτούργησε στα δύσκολα και τώρα ξεκινάει από καθαρή θέση.
Από την πρώτη κιόλας μέρα της νέας δημοτικής αρχής θα προστατέψουμε τα πολύτιμα αγαθά αυτού του τόπου –τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον! Θα είμαστε κοντά στον αδύναμο, στον ανήμπορο, στον άνεργο, στον ηλικιωμένο, στη μητέρα, στον νοικοκύρη και στην νοικοκυρά που τα φέρνουν δύσκολα βόλτα. Και δεν είναι λόγια του αέρα, φίλες και φίλοι, αυτά. Όχι τουλάχιστον όταν τα λέει η Παιονία της Προόδου.
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, για ένα από τα σπουδαιότερα θέματα της περιοχής, το νερό μας. Αν πραγματικά θέλουμε να μιλήσουμε για το νερό της Παιονίας , και η συζήτηση αυτή να καταλήξει σε ένα πρόγραμμα δράσεων  ωφέλιμο για τους δημότες  , τότε εξ’ αρχής πρέπει να αποδεχθούμε ότι στο δήμο μας  ο πολίτης μας είναι ένας, ο κάτοικος της Παιονίας, και δικαιούται να έχει ποιοτικό νερό στη βρύση του όλο το χρόνο, οτιδήποτε άλλο είναι αντιδημοκρατικό και δεν  οδηγεί πουθενά.
Το νερό είναι αγαθό και ο τόπος μας από τους  ευλογημένους της Ελλάδας που, προς το παρόν, μας το παρέχει απλόχερα. Δεν είμαστε Γρεβενά σε υδάτινους πόρους αλλά μπορούμε με σχέδιο και  αποφασιστικότητα να εξασφαλίσουμε τις ανάγκες του αύριο. Όταν πληρώνουμε για το νερό δεν αγοράζουμε το νεράκι του θεού, το δώρο της φύσης, αλλά πληρώνουμε για να γίνονται τα απαραίτητα ώστε αυτό το δώρο της φύσης να φτάνει στα νοικοκυριά μας και να είναι πόσιμο και αρκετό.
Το 2011 συγχωνεύθηκε η ΔΕΥΑ Αξιούπολης και η ΔΕΥΑ Πολυκάστρου στη ΔΕΥΑ Παιονίας  και το 2013 εντάχθηκε σε αυτήν η Γουμένισσα,   ο Ευρωπός και τα Λιβάδια. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια που έπρεπε να έχει γίνει πριν χρόνια μέσω της Νομαρχίας ή με διαδημοτικές συνεργασίες. Σήμερα που η ΔΕΥΑΠ έχει ξεχρεώσει το χρέος των 700,000 που παρέλαβε,  ξεκινάμε από ισχυρή θέση.Η ΔΕΥΑΠ έβαλε και βάζει μια τάξη στο χάος και τώρα μπορούμε να μιλάμε για σωστή διαχείριση.
Θα σας πω κάτι τόσο απλό που είμαι σίγουρος ότι θα το σκεφτόταν ο καθένας από σας αν είχε μπροστά του τα νούμερα! Αν, λοιπόν, χρειάζεται  μισό εκατομμύριο για να  αντλήσουμε νερό και να το φέρουμε στα σπίτια θα πληρώνουμε το νερό όπως στη Θεσσαλονίκη ή σε άλλες πόλεις που πρέπει να το κουβαλήσουν από μακριά και κοστίζει.
Αν, αντίθετα, αξιοποιήσουμε το καλό νερό που σήμερα καταλήγει στη θάλασσα  χωρίς    αντλίες που καίνε ρεύμα και πληρώνουν τη ΔΕΗ- τότε το νερό έρχεται φθηνότερο. Αυτό ακριβώς κάνουμε στην Παιονία. Με τη μείωση του κόστους για την άντληση του πόσιμου νερού δημιουργούμε  δυνατότητες εκπτώσεων στα τιμολόγια   σε όλο το Δήμο. Και αυτά είναι ουσιαστικά και βιώσιμα πράγματα, δεν είναι λόγια του αέρα, δεν είναι ψεύτικες υποσχέσεις και κουβέντες των άσχετων που θέλουν να πάρουν το τιμόνι ίσα-ίσα επειδή τα λένε ωραία!
Πού ήταν οι κύριοι και οι κυρίες όταν εδώ δίναμε τη μάχη χωρίς ευρώ στα ταμεία του Δήμου, όταν στύβαμε το μυαλό μας και ξενυχτάγαμε στο Δήμο για να βρούμε λύσεις για να κρατήσουμε τις υπηρεσίες ανοιχτές, για να βρούμε πετρέλαιο για τα σχολεία, για να φτιάξουμε τις αποχετεύσεις που σε μερικά σημεία τα λύματα  έμπαιναν στα σπίτια  ;  Πού ήταν;
Aντί να έρθουν να ενημερωθούν στο Δήμο τους, να μάθουν πέντε πράγματα και να βάλουν πλάτη να τα καταφέρουμε, έκαναν υψηλή πολιτική και δημόσιες σχέσεις! Και τώρα δείχνουν πόσο μακριά είναι νυχτωμένοι!
Λένε ότι θα καταργήσουν το 80% της ΔΕΥΑΠ.Άσχετοι! Αυτό είναι επιβεβλημένο από το νόμο, από την Ελληνική πολιτεία και ισχύει σε όλους τους δήμους, σε όλες τις περιοχές  !
Αυτό που σχεδιάζουμε εμείς είναι ουσιαστικό, χειροπιαστό, θα γίνει και θα ελαφρύνει το κόστος που πληρώνει ο δημότης. Μειώνουμε το κόστος της διαχείρισης του νερού (γιατί τώρα μπορούμε να το κάνουμε  ) και από τον Οκτώβριο του 2014, από φέτος  που θα ορίσουμε δηλαδή την τιμολογιακή πολιτική της επόμενης χρονιάς θα μειώσουμε όλα τα τιμολόγια, σε όλο το Δήμο!Εκτός από τη μείωση στα τιμολόγια για όλο το δήμο μελετάμε και ειδικές παρεμβάσεις.Δεσμευόμαστε για τα ορεινά χωριά ότι θα αυξηθεί το όριο του παγίου τη χειμερινή περίοδο που οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να αφήνουν τις βρύσες ανοικτές και εφαρμόζουμε χαμηλότερο τιμολόγιο στους οικισμούς που έχουν δικό τους δίκτυο από πηγές. Έτσι γίνονται οι σοβαρές δουλειές, όχι με λόγια, ούτε με ανέφικτες υποσχέσεις και δήθεν διεκδικήσεις!
Όταν ακούτε, λοιπόν, παχιά λόγια για το νερό μας, να είστε κουμπωμένοι! Και επειδή σας έχω εμπιστοσύνη, είμαι σίγουρος ότι αυτοί που λαϊκίζουν με το νερό, στο τέλος θα φύγουν σα βρεγμένες γάτες!!
Θα πετύχουμε, φίλοι και φίλες, θα πετύχουμε γιατί είμαστε η πλειοψηφική δύναμη της γνώσης, της ενότητας, της συναίνεσης και κυρίως της αξίας!Δεν έχει σημασία μονάχα μια ισχυρή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο! Σημασία έχει κυρίως η ποιότητα των ανθρώπων, το ήθος και η εργατικότητά τους, η γνώση και η διάθεσή τους για προσφορά! Αυτός είναι ο συνδυασμός μας. Αυτή είναι η Παιονία της Προόδου! Μια συγκέντρωση εκλεκτών, άξιων ανθρώπων, μια δύναμη ενότητας και προσφοράς. Είμαι πραγματικά περήφανος γι αυτόν το συνδυασμό. Έχει τους καλύτερους. 7 στους 10 είναι νέοι και νεοεισερχόμενοι στην Αυτοδιοίκηση –είναι οι φορείς των φρέσκων ιδεών, της μεγάλης όρεξης για δουλειά και προσφορά στα κοινά. Είναι αυτοί που κοντά στους πιο έμπειρους από εμάς θα κάνουν τη διαφορά! Σε κάθε οικισμό, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά έχουμε τους καλύτερους! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή, ξέρετε, για ένα υποψήφιο δήμαρχο από αυτήν! Να σε εμπιστεύονται οι καλύτεροι του κάθε τόπου! Με τη δύναμη που μου δίνει η δική τους εμπιστοσύνη, απευθύνομαι και σε σας. Ζητώ και τη δική σας εμπιστοσύνη! Θέλω μάλιστα να σας ζητήσω και κάτι παραπάνω!
Θέλω να γίνεται φορείς του μηνύματος της Παιονίας της Προόδου! Να μιλήσετε σε κάθε συγχωριανό, σε κάθε συνδημότη μας και να τους πείτε ότι εκεί στον τόπο μας τον αγαπημένο, εκεί πάνω στο Πάικο και κάτω στον κάμπο, εκεί στις όχθες του Αξιού, εκεί στην ελληνική Πύλη των συνόρων μας που λέγεται Παιονία, εκεί θα πάνε μπροστά τα πράγματα, θα προκόψει ο τόπος, θα μας κάνει περήφανους για την καταγωγή μας… εκεί θα στηρίξουμε την προσπάθεια ανθρώπων που έχουν όραμα αλλά κυρίως έχουν σχέδιο για τον τόπο και πολλή όρεξη για δουλειά.
 Εκεί θα στηρίξουμε την Παιονία της Προόδου! Αυτή θα είναι η επόμενη δημοτική αρχή επειδή εμείς θα τη στείλουμε να κάνει τη δουλειά που πρέπει. Όχι μόνο στα πανηγύρια και στις χαρές αλλά και στα δύσκολα! Όχι μόνο στη διεκδίκηση και τα παράπονα αλλά και στην τοπική προσπάθεια για προκοπή και επιτυχία. Εγώ σας υπόσχομαι ότι θα σας βγάλω ασπροπρόσωπους! Ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε την Παιονία που θέλουμε! Ότι δεν θα ησυχάσω αν δεν δω και το τελευταίο ευρώ που δικαιούμαστε από το Σχέδιο Εταιρικής Συνεργασίας 2014-1020 ( το νέο ΕΣΠΑ δηλαδή) να μπαίνει στα ταμεία του Δήμου και  να γίνεται έργο ουσίας, επένδυση για το αύριο του τόπου μας. Σας διαβεβαιώνω ότι έχω την ίδια δέσμευση όλων μου των συνεργατών.
Στα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα μείνει ευκαιρία ανάπτυξης αναξιοποίητη! Η Παιονία θα προοδεύσει γιατί από το πρωί μέχρι το βράδυ και από το γραφείο του Δημάρχου μέχρι τον ταμιευτήρα άρδευσης στα  Λιβάδια, όλοι οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής, όλοι οι άνθρωποι της Παιονίας της Προόδου θα είναι εκεί! Παρόντες! Στο έργο! Στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο, για ένα πιο παραγωγικό και αποδοτικό μέλλον για μας και τα παιδιά μας!
Μαζί μας θα είναι και οι δημότες της Παιονίας γιατί καταλαβαίνουν ότι είμαστε η εγγύηση για το μέλλον του Δήμου.Γιατί θέλουν να προοδεύει το τόπος τους!
Αγαπητοί μου φίλοι, αγαπητοί μου συνδημότες, θα πετύχουμε γιατί οι στόχοι μας είναι οι στόχοι ολόκληρου του δήμου. Θα πετύχουμε γιατί μπορούμε αξιόπιστα να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων της ερχόμενης πενταετίας. Γιατί μπορούμε να σταθούμε στο ύψος της δικής σας εμπιστοσύνης. Με αυτή την εμπιστοσύνη, με τη δική σας στήριξη, με την ψήφο του καθενός και της καθεμιάς από σας, η Παιονία της Προόδου θα είναι η μεγάλη νικήτρια στις δημοτικές εκλογές σε τρεις εβδομάδες.
 Θα είναι και η διοίκηση του Δήμου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα είναι διοίκηση για να υπηρετήσει την Παιονία και τους δημότες της. Για να σας κάνει περήφανους, για να μας κάνει όλους περήφανους για την καταγωγή μας, για τον τόπο μας. Μαζί θα το πετύχουμε. Έχουμε τη δύναμη να διοικήσουμε σωστά, ακέραια, τίμια και αποδοτικά.. Έχετε τη δύναμη ο καθένας σας να κάνει την σοφή επιλογή, την άξια επιλογή και να ψηφίσει στις 18 Μαΐου τον συνδυασμό της εγγύησης και της προοπτικής, Έχετε τη δύναμη να στείλετε στο Δημαρχείο της Παιονίας την Παιονία της Προόδου!

Σας ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου