ΥΠΕΣ:Τελικά αποτελέσματα Δήμου Παιονίας.

ΥΠΕΣ:Τελικά αποτελέσματα Δήμου Παιονίας.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ.

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Δήμος Παιονίας-Υποψήφιοι Δ.Σ. Γουμένισσας-Ζητείται ήθος και υπευθυνότητα.

Μέρα με τη μέρα οι συνδυασμοί των τριών υποψηφίων Δημάρχων Παιονίας, του κ. Χ. Γκουντενούδη, του κ. Κ. Σιωνίδη και της κ. Σ. Συμεωνίδου ανακοινώνουν τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού τους.
Για τη Δημοτική Ενότητα (Δ.Ε.) Γουμένισσας, προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός, πως οι συντοπίτες μας που είναι υποψήφιοι με τους τρεις παραπάνω συνδυασμούς, διατέλεσαν στην πλειοψηφία τους δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παιονίας κατά την προηγούμενη τετραετία ή δημοτικοί Σύμβουλοι του πρώην Δήμου Γουμένισσας κατά τα παρελθόντα έτη.
Είναι απορίας άξιον, πως οι ίδιοι που μέχρι σήμερα οδήγησαν τον τόπο μας στο μαρασμό και στην ερημοποίηση, ζητούν εκ νέου την ψήφο μας και μάλιστα χωρίς κανένα ίχνος ντροπής.
Είναι αυτοί που ως δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης (με Αντιδήμαρχο οικονομικών επί 4 έτη! τον κ. Σιωνίδη) στο δήμο Παιονίας, ευθύνονται για τις παρακάτω αυξήσεις στη Δ.Ε. Γουμένισσας:
Των δημοτικών τελών, από 0,60 σε 1,50 ευρώ το τ.μ.
Της τιμής του νερού, από 30 σε 75 ευρώ ετησίως και χρέωση της κατανάλωσης νερού μεγαλύτερης των 200 κ.μ.
Των τελών των κοιμητηρίων από τα 5 σε 10 ευρώ ετησίως και καθιέρωση επιπρόσθετου τέλους ενταφιασμού 700 ευρώ και άλλα πολλά.
Είναι οι ίδιοι που δεν αγωνίστηκαν για την υλοποίηση ούτε ενός αναπτυξιακού έργου στη Δ.Ε. Γουμένισσας.
Είναι αυτοί που μιλούν για την «Παιονία της προόδου», ενώ κατά την τελευταία τετραετία ήταν απλά κακοί «διαχειριστές» μίας κατάστασης, την οποία κατάφεραν να επιδεινώσουν.
Με την πολιτική τους είναι συνυπεύθυνοι για την εξαθλίωση πολλών Δημοτών του Δήμου Παιονίας.
Όσο για τους τοπικούς δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας, δεν τους αξίζει καμία αναφορά, καθώς ουσιαστικά ήταν ανύπαρκτοι και σε καμία περίπτωση δεν αγωνίστηκαν δυναμικά για τον τόπο τους.
Ως Πρωτοβουλία Δημοτών του πρώην Δήμου Γουμένισσας συστήνουμε στους συντοπίτες μας να τιμήσουν με την ψήφο τους, εκείνους τους νέους και άφθαρτους τοπικούς υποψηφίους, ανεξαρτήτως συνδυασμού, που θα δεσμευθούν προεκλογικά για την αναγκαιότητα των παρακάτω:
Δημοτικά Τέλη
Καμία περαιτέρω αύξηση δημοτικών τελών κατά την επόμενη πενταετία στο Δήμο Παιονίας και ταυτόχρονα, μείωση δημοτικών τελών για τον πρώην Δήμο Γουμένισσας.
Οι δημότες του πρώην Δήμου Γουμένισσας έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες αυξήσεις δημοτικών τελών κατά την προηγούμενη τετραετία, καθώς λόγω της εξομοίωσης των τελών μεταξύ των πρώην Δήμων αρχικώς αυξήθηκαν αυτά από 0,60 € σε 1,10 € (2012) και στη συνέχεια από 1,10 € σε 1,50 € (2013), χωρίς κάποιο επιπρόσθετο ανταποδοτικό όφελος.
Τα δημοτικά τέλη θα πρέπει να επανακαθοριστούν ανάλογα με τα χρέη που είχαν οι πρώην Δήμοι (Αξιούπολης, Γουμένισσα, Ευρωπός, Πολύκαστρο), όταν εντάχθηκαν στον ενιαίο Δήμο Παιονίας.
Συγκεκριμένα, οι δανειακές επιβαρύνσεις και οφειλές των τεσσάρων πρώην Δήμων στις 1-1-2011 ήταν οι εξής:
Αξιούπολη – δάνειο: 2.706.139,00 € / οφειλές: 464.755,75 €
Γουμένισσας – δάνειο 0 € / οφειλές 777.721,06
Ευρωπός – δάνειο: 2.116.170,02 € / οφειλές 1.803.325,62 €
Πολύκαστρο – δάνειο: 2.960.894,14 € / οφειλές: 1.241.697,23 €
Εναλλακτικά, αντί για μείωση των δημοτικών τελών, να παρθεί δάνειο από το Δήμο Παιονίας αποκλειστικά και μόνο για να εκτελεστούν έργα υποδομής στον πρώην Δήμο Γουμένισσας. Το ύψος του δανείου πρέπει να κυμαίνεται στο μέσο όρο των χρεών των τριών άλλων πρώην Δήμων (Αξιούπολης, Ευρωπός, Πολύκαστρο) του Δήμου Παιονίας.
Είναι αναγκαίο να απαλειφθεί η αδικία που έχουν υποστεί οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Γουμένισσας, έναντι των κατοίκων των τριών άλλων πρώην Δήμων, καθώς πληρώνουν τα ίδια δημοτικά τέλη μ’ αυτούς, ενώ θα έπρεπε να είναι σημαντικά πιο μειωμένα με βάση τα προηγούμενα χρέη τους.
ΔΕΥΑΠ
Η χρέωση για ύδρευση και αποχέτευση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 75 € ετησίως για κατανάλωση μέχρι 400 κ.μ. (18,75 € μέχρι 100 κ.μ. το τρίμηνο) στον πρώην Δήμο Γουμένισσας.
Η χρέωση να ξεκινάει από το πρώτο κυβικό ώστε να υπάρχει δυνατότητα μείωσης του παγίου των 18,75 € το τρίμηνο για όσους δεν καταναλώνουν τα 100 κ.μ.. Τυχόν υπερβάσεις κατανάλωσης για περισσότερα από 400 κ.μ. νερό, να χρεώνονται στο τέλος κάθε έτους (χρέωση 4ου τριμήνου).
Η μελέτη υδροδότησης του πρώην Δήμου Πολυκάστρου, η οποία προβλέπει την άντληση νερού από σημείο που βρίσκεται πριν από το υδραγωγείο της Κάρπης ακυρώνεται.
Ταυτόχρονα εκπονείται νέα μελέτη που προβλέπει την ύδρευση των δημοτικών-κοινοτικών ενοτήτων του πρώην Δήμου Πολυκάστρου από ταμιευτήρα, ο οποίος θα κατασκευασθεί μετά τη συμβολή των δύο ποταμών (Κάρπης και Γρίβας). Έργο μονίμου και αναπτυξιακού χαρακτήρα, με σεβασμό στο περιβάλλον.
Το ποσό που εισπράχτηκε για το έτος 2012 από τη ΔΕΥΑΠ για λογαριασμό του πρώην Δήμου Γουμένισσας, το οποίο εκτιμάται στο ποσό των 100.000 ευρώ και άνω, χρησιμοποιείται για έργα ύδρευσης-αποχέτευσης στον πρώην Δήμο Γουμένισσας (καθάρισμα και επιδιόρθωση δεξαμενών συλλογής νερού ύδρευσης, άμεση αντικατάσταση σωληνώσεων αμιάντου του δικτύου ύδρευσης, αποκατάσταση τυχόν κακοτεχνιών κ.ά).
Ελέγχεται εξονυχιστικά το λειτουργικό κόστος της ΔΕΥΑΠ. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως αυτό είναι πολύ υψηλό, για τις υπηρεσίες που προσφέρονται ανταποδοτικά στους δημότες, καταργείται η ΔΕΥΑΠ. Τα χρέη της, που στο τέλος του 2011 ήταν αθροιστικά 2.878.488,98 €, μεταφέρονται στο Δήμο Παιονίας, προσαυξάνοντας αναλογικά τα χρέη των πρώην Δήμων Αξιούπολης και Πολυκάστρου. Το ειδικό τέλος 80% καταργείται.
Ταυτόχρονα ιδρύεται υπηρεσία ύδρευσης-αποχέτευσης του Δήμου (Υ.Υ.Α.Π.), η οποία στελεχώνεται με υπαλλήλους που υπηρετούν ήδη στο Δήμο. Η υπηρεσία, με τη βοήθεια συνεργαζόμενων εξωτερικών συνεργείων, ασχολείται αποκλειστικά με τη συντήρηση και επέκταση των δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης του Δήμου μας.
Τέλη κοιμητηρίων
Κατάργηση της απόφασης 232/2013 που ορίζει τα τέλη κοιμητηρίων για το δήμο Παιονίας και επαναφορά του καθεστώτος που ίσχυε με βάση την απόφαση 141α/2013.
Επιβάλλεται η ακύρωση του τέλους χρήσης κοιμητηρίων ύψους 700,00 € για κάθε ταφή συνδημότη μας. Ο δημότης του Δήμου Παιονίας δεν πρέπει να χρεώνεται πέρα από τα ετήσια τέλη κοιμητηρίων ύψους 10 € ανά οικογένεια.
Μεταλλεία χρυσού στο Πάικο
Ο Δήμος Παιονίας τάσσεται ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ενάντια σε οποιαδήποτε μεταλλευτική δραστηριότητα στο όρος Πάικο. Ο μοναδικός αποδεκτός τρόπος ανάπτυξης του Πάικου είναι η αειφόρος ανάπτυξή του.
Ο Δήμος θα προχωρήσει στη δημιουργία διαδρομών περιπατητικών και ποδηλατικών, θα οργανώσει σημεία χειμερινής και καλοκαιρινής διαβίωσης για άσκηση και περιπέτεια στην φύση, θα προωθήσει τον εναλλακτικό τουρισμό, ο οποίος δεν επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον.
Παράλληλα θα προβεί στην προώθηση και στήριξη του θρησκευτικού και μοναστηριακού τουρισμού για την ανάδειξη των μνημείων και ομορφιών της περιοχής μας.
Διάφορα αναπτυξιακά έργα
Σύνταξη μελετών για την διεκπεραίωση των παρακάτω έργων στη Δ.Ε. Γουμένισσα, με ένταξη στο ΕΣΠΑ ή με οποιαδήποτε άλλη συμφέρουσα μορφή χρηματοδότησης.
  • Αναπαλαίωση διατηρητέων κτιρίων – Ανάδειξη του ιστορικού κέντρου – Επανεξέταση και τροποποίηση πολεοδομικού-χωροταξικού σχεδίου
  • Αξιοποίηση στρατοπέδου Καπετάν Γκόνου Δογιάμα
  • Βιολογικός καθαρισμός λυμάτων
  • Διάνοιξη περιφερειακού δρόμου
  • Ανακατασκευή της οδοποιίας στην Γοργόπη
Πρωτοβουλία Δημοτών πρώην Δήμου Γουμένισσας

1 σχόλιο:

  1. Ειλικρινής 8 Απριλίου 2014 - 10:50 μ.μ.7 Μαΐου 2014 - 3:19 μ.μ.

    Συμφωνώ απόλυτα μ” αυτά που γράφει η Πρωτοβουλία, αλλά και με όσα ανφέρονται στο άρθρο του κ.Χ.Σαμαρά.Είναι καιρός να μάθουμε τις προγραμματικές θέσεις για τη Γουμένισσα, των υποψηφίων δημοτικών Συμβούλων. Το να μας αναφέρουν μόνο ποιον υποψήφιο Δήμαρχο στηρίζουν δεν αρκεί. Από «νεροκουβαλητές» του εκάστοτε υποψηφίου Δημάρχου, να διεκδικήσουν επιτέλους προεκλογικά και κάτι για τον τόπο που ζουν.Η δημοσιοποίηση του προγράμματός τους αποτελεί μία πρώτη προεκλογική διεκδίκηση προς τον υποψήφιο Δήμαρχο του εκάστοτε συνδυασμού.Η τετραετία που πέρασε ως ενιαίος Δήμος Παιονίας δεν τους τιμά. Τα λίγα συγκριτικά οφέλη του πρώην Δήμου Γουμένισσας (τέλη, νερό) έναντι των άλλων πρώην Δήμων, τα θυσίασαν εύκολα στο βωμό του «ενιαίου Δήμου», χωρίς να προβάλλουν καμία αντίσταση. Κ. Καπουτσή, κα. Κούπανη, κα. Παλάνη, κ. Σαμαρά, κ. Τσιμερίκα, ποιο ακριβώς ήταν το έργο σας κατά την προηγούμενη τετραετία και ποιο είναι το πρόγραμμά σας για την επόμενη πενταετία; Κ. Αλίρη, κ. Μπάρμπα, κ. Τάτση, κ. Τζούρτζο, υπόλοιποι υποψήφιοι, ποιο ακριβώς είναι το δικό σας πρόγραμμα για τον πρώην Δήμο Γουμένισσας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή